Botswana, een land van Zuidelijk Afrika ontdekt door het Europese publiek langs bepaalde tv-shows of conferenties . Verhalen over dieren , vruchtbare ontdekkingen van de Okavango Delta waar het water verdween , de Kavango Rivier die uit Angola stroomt en sterft , verdampt , geabsorbeerd door het dorstige zand van de Kalahari , voorlichtingsprogramma's over vrije volkeren , en de laatste Bosjesmannen. Maar wie kent Botswana werkelijk ?  Brits protectoraat van Bechuanaland tot in 1966, het land verdiende er een rustige onafhankelijkheid aan. De ontdekking van diamant velden in Orapa veranderde de economie van het land. Meer dan 70 % van de internationale deviezen komen uit deze rijke afzettingen.

De welvaart van dit land is eveneens te danken aan de politieke stabiliteit. Daardoor werd de Pula munt één van de sterkste Afrikaanse munten.
Botswana is niet  echt toegankelijk voor alleen reizigers of voor reizigers met bescheiden financiële middelen. De overheid hoopt om de negatieve effecten van het massatoerisme te beperken, door buitensporige vergoedingen in te stellen, zoals vaak elders te zien is. Het blijft echter, als uw budget het u mogelijk maakt, een reis kost dat U niet zal spijten.

Inderdaad, de overvloed en diversiteit van het wild in Botswana is één van de laatste toevluchtsoorden van echte wildernis.

Botswana-Map

De delta van Okavango

thedeltaDeze mysterieuze delta is spannend. Dankzij hun boten uit bomen, schors of uitgeholde boomstammen gemaakt, kunnen de bezoekers het vatten als een verstopte moeras van papyrus, bezaaid met palm eilanden. Mooie vijvers omzoomd met lelies waar vaak ​​nieuwsgierige kleine oortjes van een paar slapende nijlpaarden boven komen. Een reis naar de delta zal voor de ornitholoog eveneens een plezier zijn.

Het Moremi Reservaat

moremiMoremi, eerst droog, dan vochtig. Het droge gedeelte is bezaaid met Mopane bomen. Deze practige boom geeft vitamen en eiwitten aan de meeste herbivoren. De olifanten genieten er volop van. Dit wordt bewezen door de hoeveelheid ontwortelde, omgeslagen, verpletterde, versnipperde hardhouten.
De Moremi is eveneens bezaaid met termieten heuvels. De nonchalante luipaarden rekken zich, tijdens de heetste uren, uit op het afgeronde tippen.

Savuti

SavutiSavuti is het overblijfsel van een oud meer dat in het verleden een goede regenval had.  Deze droge en sobere regio blijft vandaag de thuisbasis van een groot aantal dieren die tussen november en Mai naar de Chobe en Linyanti migreren op zoek naar water.
Deze regio zal u niet teleurstellen, de landschappen zijn er dramatisch en u zal er de leeuwen, wilde honden en hyena’s, die altijd klaar staan om op hun prooi te springen, niet missen.

Het Nationaal Park van Chobe

chobeHet Park van Chobe is het derde park van Botswana in km², na de « central Kalahari » en de « Kgalagadi Transfrontier park ». Het reservaat is geboren op 8km van de stad Kasaneop de met gras begroeide oevers van de rivier met dezelfde naam. 11000 km² is de thuisbasis van de meest uiteenlopende dieren van dit land. De olifanten maken haar reputatie.

Het Nationaal Park van Nxai Pan

nxaiHet Nationaal park Nxai Pan is nauw verwant aan de Makgadikgadi. Tijdens het droog seizoen komen de dieren samen rond de kunstmatige water punten. Tijdens het regenseizoen (februari – april) wekt de Pan op ; grote kuddes plateneters bedekken de vlaktes. Zebra’s, oryx, wildebeesten verzamelen zich per honderden. Aangetrokken door deze provisie, de wilde dieren : leeuwen, hyena’s en wilde honden zwerven rond op zoek naar een gemakkelijk prooi.

Het nationaal Park van Makgadikgadi Pan

makgadikgadiHet pan van Makgadikgadi het overblijfsel van een enorm meer, die vroeger een groot deel van noord Botswana bedekte.
De Pannen van Sua en Netwe de 12000km² van het Makgadikgadi Pan. Haar landschappen zijn uniek in de wereld. In de zinderende hitte van de laatste winterdagen, zet zich een verontrustende sluier rond de depressie die verontrustende luchtspiegelingen ontwaakt.
Denkbeeldige meren, vliegende struisvogels en dan nog, stenen veranderen in zwevende bergen, komende uit het niets.

Het Kalahari Reservaat

KalahariDe Kalahari is een woestijn zoals geen ander, het is een vaste nederzetting van zandige sedimenten bedekt met bomen en seizoensgebonden rivieren. Deze uitgestrekte en stille ruimte is de basis van de « San » beschaving. Het is hier dat volgens deze beschaving men ‘s nachts de muziek van de sterren kan horen.
Het is het land van de grote katten, de leeuw, luipaard en cheetah maken hier de wet op de grote kuddes wildebeest, elanden, hertenbeest, etc. De wilde honden en de zeldzame bruine hyena’s kunnen u verrassen tijden uw expeditie.

Het nationaal park van Transfrontier

transfrontierGelegen in het Westelijke gedeelte van het land, strekt het park zich uit tot in Zuid-Afrika. Bekend voor haar rode duinen, is het park rijk aan dieren. U kan er leeuwen, luipaarden, bruine hyena’s en andere ontmoeten.

Waarom voor ons kiezen bij Sikiliza

Afrika zullen we nooit kunnen vergeten of negeren…
Het met ons ontdekken, als lokale toer operator, is het ontdekken van de verschillende facetten met haar kleuren.
Met de seizoenen die een legendarisch leven ritmeren.

Wieg van de mensheid, continent met duizend en één gezichten, soms verdrietig, soms levenslustig, wij zijn allen zijn kinderen,… en sinds het begin maakt Sikiliza er deel van.
Deze droom waar we in de stappen van onze voorouders vooruitgaan, het gebruiken van stoffige pistes in dit fantastisch Afrika. Wij kunnen het, wij, Sikiliza, het me U waar maken, … voor U.

Un tout grand merci pour la découverte de cette Terre inconnue qui me tenait tellement à cœur et l'orchestration parfaite de ce circuit …...