Malawi is een land dat mag stoefen over de vriendelijkheid en gastvrijheid van haar bewoners.  De grote Afrikaanse kloof die Malawi prachtig heeft geschaafd; ten Westen, de hoge plateaus die rijzen zoals deze van Nyika, bij 3000m ; ten Oosten, het meer Malawi, uitgestrekt op 600km en op slechts 500m hoogte.
Groene heuvels en scherpe indrukwekkende kliffen, een glinsterend meer in het Afrikaanse licht…

Het Malawi Meer

lakemalawiDe belangrijkste attractie van Malawi is het meer, alhoewel het land volledig omgeven is door gronden, is het meer haar eigen zee. Het beslaat een vijfde van de oppervlakte van het land. Het is het derde grootste meer in Afrika. Al het water vordert verder naar de Indische oceaan.
Het grootste deel van het jaar is de oppervlakte van het meer redelijk rustig, welke de toeristen de mogelijkheid geeft om verscheidene watersporten uit te oefenen vanuit de verschillende lodges rondom het meer.

Malawi-Map

Het nationaal park Liwonde

liwondeHet nationaal park van Liwonde is de thuisbasis van een groot aantal diersoorten, vooral in het noordelijke gedeelte van het park en langs de Shire rivier waar men zeer regelmatig krokodillen en nijlpaarden tegenkomt. Men vind er een grote populatie olifanten terug. De combinatie van de gevarieerde vegetatie op het terrein biedt een grote diversiteit aan vogels met meer dan 400 soorten tot nu toe geïdentificeerd.

Het nationaal park Nyika

nyikaHet nationaal park Nyika werd opgericht in 1965, hij is daardoor de oudste van het land. Hij werd sinds ook uitgebreid  en is zo ook de grootste geworden.
De fauna is zeer aanwezig in Nyika, de vogels zijn er in groot aantal met meer dan 400 soorten, antilopen, zebra’s, wrattenzwijnen en elanden. Het is zelf zeldzaam maar met een beetje geluk ook mogelijk om er één of twee luipaarden en hyena’s te zien.
Het Nyika park is eveneens bekend voor haar wilde bloemen die tijdens de zomer het landschap betoveren met een palet van kleuren en waar meer dan 200 soorten orchideeën in het park zelf groeien.

De Mulenje bergen

mulanjeDeze grote berg van 3000m maakt de andere heuvels piepklein. Deze regio is heel populair voor haar verscheidene wandelroutes. Het Mulange massief is de derde hoogste geïsoleerde top van Afrika.

Het Nationaal park Majete

MajeteTen zuiden van het land, Majete is één van de bekendste reservaten in Malawi en de enige waar u de kans krijgt om de « Big Five » te zien.

Waarom voor ons kiezen bij Sikiliza

Afrika zullen we nooit kunnen vergeten of negeren…
Het met ons ontdekken, als lokale toer operator, is het ontdekken van de verschillende facetten met haar kleuren.
Met de seizoenen die een legendarisch leven ritmeren.

Wieg van de mensheid, continent met duizend en één gezichten, soms verdrietig, soms levenslustig, wij zijn allen zijn kinderen,… en sinds het begin maakt Sikiliza er deel van.
Deze droom waar we in de stappen van onze voorouders vooruitgaan, het gebruiken van stoffige pistes in dit fantastisch Afrika. Wij kunnen het, wij, Sikiliza, het me U waar maken, … voor U.

Un tout grand merci pour la découverte de cette Terre inconnue qui me tenait tellement à cœur et l'orchestration parfaite de ce circuit …...