Kilometer lange stranden, uitgestrekt wit zand, weelderige natuur, onvergetelijke gastvrijheid en zin voor avontuur. Bijna 2500km lange kustlijn waarbij nog enkele delen ongerept blijven… verdeeld tussen de enorme turquoise uitgestrektheid en de grote ruimtes met fijn zand, ontkoppelt de kustlijn zich geleidelijk aan met het continent om vele lagunes en eilandjes te vormen.
Mozambique-Map

Het nationaal park Gorongoza

GorongozaVelen die van de Gorongosa terug komen zeggen dat dit één van de mooiste parken is van Afrika.
Dit is waarschijnlijk te wijten aan de diversiteit en rijkdom van de landschappen die verschillende ecosystemen vormen.
Dankzij enorme inspanningen voor de herinvoering en de bescherming neemt de fauna opnieuw haar plaats. Olifanten, buffels, roan en sable zijn goed aanwezig en trekken onvermijdelijk de grote roofdieren aan.

Het Bazaruto Archipel

BazarutoBekend onder de naam « Juwelen van de Indische Oceaan », bestaat het Bazaruto archipel uit 5 eilanden., namelijk Bazaruto Island, Margaruqe Island, Banque Island, Benguerra Island et Santa Carolina (Paradise Island). Deze eilanden brengen een eerbetoon aan de idyllische schoonheid en de ongerepte natuur van deze plaats. Het heldere water, kristallijn en warm van de archipel bevat veel koralen en riffen. Dit is een fantastisch ecosysteem waar blauwe en zwarte marlijn, dolfijnen, schildpadden en zeekoeien het daar aangenaam vinden.

Benguerra eiland

benguelaHet Benguerra eiland is het tweede grootste eiland en bevindt zich op 14km van de Mozambikaanse kust.
Op het noordelijk punt van het eiland, op het befaamde Pansy eiland, evenals op de stranden rondom, vindt men er de bekende schelpen «  Pansy shell ».
De twee heldere meren gelegen op het eiland zijn de ideale plaats om vogels waar te nemen.

Het Pomene reservaat

PomeneDe baai van Pomene is gelegen op ongeveer 100km ten noorden van Inhambane. Enkel toegankelijk met een 4X4 wagen, heeft de baai zijn authentieke en wilde schoonheid kunnen behouden.

Het Niassa reservaat

NiasseReserveHet reservaat is gelegen ten noorden van Mozambique aan de grens van Tanzania. Het is het grootste wildreservaat van Mozambique. Het is een toevluchtsoord voor vele soorten zoals de wilde honden, leeuwen, hyena’s, …

Het nationaal park Quirimbas

quirimbaDeze prachtige archipel, gelegen in de provincie van Cabo Delgado ten noorden van Mozambique en bestaat uit een ketting van 27 eilanden.
We vinden er de Quirimbas archipel en culturele en historische waarden in een combinatie van Arabische, Portugese en Afrikaanse invloeden. Met zijn kokosnoot bomen, palmen vertelt de archipel u een verhaal van slavernij, piraten en ivoor.
Kom er diepzee duiken om er enkele van de werelds rijkste koraalriffen te zien.

Mozambique eiland

IlhedeMozambiqueHet Mozambique eiland, gelegen op 3 km van de kust, is één van de meest fascinerende bestemmingen van Mozambique. In het begin van de 15e eeuw was het een centrum voor scheepsbouw. Vasco de Gama landde hier in 1498 en in 1507, was een Portugese kolonie op het eiland gevestigd. U kan er het paleis en de kapel van São Paulo, het Maritiem Museum en het Fort van São Sebastião bezoeken.
Het eiland maakt deel van het UNESCO werelderfgoed sinds 1991.

Het Pemba eiland

pembaPemba werd opgericht in 1904 zoals de hoofdstad van de provincie van Cabo Delgado. Het is een aangename stad met een vlieghaven, een haven en verschillende natuurlijke voordelen, zoals een idyllische kust met turquoise blauw water, witte stranden en de grootste natuurlijke haven ter wereld.

Waarom voor ons kiezen bij Sikiliza

Afrika zullen we nooit kunnen vergeten of negeren…
Het met ons ontdekken, als lokale toer operator, is het ontdekken van de verschillende facetten met haar kleuren.
Met de seizoenen die een legendarisch leven ritmeren.

Wieg van de mensheid, continent met duizend en één gezichten, soms verdrietig, soms levenslustig, wij zijn allen zijn kinderen,… en sinds het begin maakt Sikiliza er deel van.
Deze droom waar we in de stappen van onze voorouders vooruitgaan, het gebruiken van stoffige pistes in dit fantastisch Afrika. Wij kunnen het, wij, Sikiliza, het me U waar maken, … voor U.

Bedankt aan jullie allen voor jullie hulp in het organiseren van onze safari in Afrika. Het was echt een wonderlijke ervaring and mijn vrouw en ik...