Ongastvrij maar met een sobere schoonheid, is Namibië verrassend !
De aantrekkelijkheid vind men terug in de grootsheid en de schoonheid van de landschappen zonder einde en weinig bevolkt.
De  samenstelling van uitzonderlijk overvloed aan wilde dieren, de unieke soorten flora, de geologische variëteit is een buitengewoon natuurlijk erfgoed.
De Namib, welke «  uitgestrekte droge vlaktes » betekent in de Nama taal, is een woestijn van oker kleuren met hoge duinen gebeeldhouwd door de dominante winden.
Op het land, op de zee of via de lucht biedt Namibië constante uitzonderlijke, majestueuze, immense landschappen aan.
Namibia

Fish River Canyon

fishrivercanyonIn volle rots woestijn, door een werkelijke scheiding van het plateau duikt onze blik plotseling langs een donkere en adembenemende muur. In de diepte, blinkt een groene draad van de Fish Rivier.
Deze canyon is de tweede grootste ter wereld (161km lang en 550 m diep), na de Colorado in de Verenigde Staten.

De  Kalahari  woestijn

kalahariDe Kalahari is een woestijn zoals geen ander, het is een vaste nederzetting van zandige sedimenten bedekt met bomen en seizoensgebonden rivieren. Deze uitgestrekte en stille ruimte is de basis van de « San » beschaving. Het is hier dat volgens deze beschaving men ‘s nachts de muziek van de sterren kan horen.

De Caprivi strip

CapriviDe Caprivi regio is gelegen aan het extreem noordoosten van Namibië.
480 km lang, is de regio Caprivi begrensd door Botswana in het zuiden, Angola en Zambia in het noorden, en Zimbabwe in het oosten. De Caprivi regio heeft een typisch tropisch klimaat met hoge temperaturen en zware regenvallen tijdens het regenseizoen, van december tot maart. Waardoor het de natste regio van Namibië is. De fauna is beschermd door verschillende natuurgebieden, zoals Bwabwata, de Mudumu en Mamili National Park.

Sossusvlei

sesriencanyonSossusvlei bevindt zich naast de Sesriem Canyon, in het Namib Naukluft park waar men nog de laatste berg zebra’s kan terug vinden. De Sossusvlei duinen met een oppervlakte van ruim 23.000 km2 behoren tot de hoogste in de wereld, meer dan 350 meter rood zand. Het rood zand is zo door de aanwezigheid van ijzeroxide. Dit zand is afkomstig van erosie van oud zandsteen. De aanwezigheid van sterrenvormige duinen is te wijten aan de wind die uit verschillende richtingen komt.

Damaraland

Damaraland2Een ruwe schoonheid, is Damaraland een essentiële stop in een reisroute.
Van noord naar zuid, is het landschap gevarieerd en absoluut mooi. Als een open boek, stelt de geologie ons in staat om de geschiedenis van deze regio te traceren.  Graniet plateaus, basalt en rood zandsteen, massief van Brandberg en Spitzkoppe.

Kaokoland

Namibie Kaokoland 05Een ongastvrij land, een wilde natuur, grandioze landschappen, een steenrijk en «  uitgedroogde bush ». Het is een avontuur over de werkelijkheid, de cultuur ( de Himbas), de geologie,…

Het nationaal park van Etosha

eloshaEtosha in het lokale dialect betekent "brede witte oppervlakte". Dit zout moeras is één van de mooiste in de wereld. Deze is gevestigd in het centrale gedeelte van het park. De kleur hangt af van het seizoen en de hoeveelheid water, licht roze tot licht groen. Het park heeft veel waterpunten waarmee men veilig het fauna kan waarnemen: olifanten, neushoorns, struisvogels, zebra's, oryx. De wilde beesten worden ook niet overgeslagen: het is niet zeldzaam om leeuwen te zien in Etosha.

De Himbas

The Himbas Een stam ontstaan uit de Herero bevolking, evenals bekend onder de naam "rode bevolking" hebben een gemeenschappelijke oorsprong met de Herero uit de XV en XVI eeuwen van Betschuanaland (Botswana). Hun taal behoort tot de Bantu taal, een groep die een groot deel van West- en Zuid-Afrika beslaat. De Himbas onderscheiden zich van hun Herero neven door hun verzet tegen de Duitse en de christelijke invloed in tijdens hun conflicten met de Namas. Ze blijven trouw aan hun geloof en manier van leven gebaseerd op jagen en oogst.

Waarom voor ons kiezen bij Sikiliza

Afrika zullen we nooit kunnen vergeten of negeren…
Het met ons ontdekken, als lokale toer operator, is het ontdekken van de verschillende facetten met haar kleuren.
Met de seizoenen die een legendarisch leven ritmeren.

Wieg van de mensheid, continent met duizend en één gezichten, soms verdrietig, soms levenslustig, wij zijn allen zijn kinderen,… en sinds het begin maakt Sikiliza er deel van.
Deze droom waar we in de stappen van onze voorouders vooruitgaan, het gebruiken van stoffige pistes in dit fantastisch Afrika. Wij kunnen het, wij, Sikiliza, het me U waar maken, … voor U.

Bedankt aan jullie allen voor jullie hulp in het organiseren van onze safari in Afrika. Het was echt een wonderlijke ervaring and mijn vrouw en ik...