Vroeger Noord-Rhodesië, maakte Zambia deel uit van een federatie onder Britse economische controle , waaronder Malawi , vroeger Nyasaland, zij zelf en vervolgens Zuid-Rhodesië ( nu Zimbabwe ) .
Zambia , in tegenstelling tot Zimbabwe werd nooit echt ontwikkeld onder Britse heerschappij . De toegankelijkheid, de ziekte , de armoede van het land trok de kolonisten niet echt aan. Alleen de "Copper Belt ", rijke afzettingen van koper op de grens tussen Congo en Zambia trok wat kapitaal aan. Denk aan de confrontatie tussen Leopold II, koning van België, en de Britse kroon voor deze controversiële en rijke grens
Onafhankelijk sinds oktober 1964 , wenkte het land in totale chaos . De politiek is de laatste jaren stabiel, maar het land herstelt zich opnieuw langzaam. Kleine en grote bedrijven worden opnieuw met open armen ontvangen. Sterker nog, het land heeft een enorm potentieel voor toerisme (meren, nationale parken, bergen, rivieren , verhalen , enz. ) dat maar weinig mensen echt beseffen.
Zambia moet men laten ontdekken aan mensen die op zoek zijn naar een echte, diepe Afrikaanse ervaring met een volledige verandering van omgeving. De reizen moeten eerder gebaseerd worden op het ontdekken van de brousse en niet specifiek voor de wilde dieren, veel zeldzamer, alhoewel heel anders dan in Zimbabwe bijvoorbeeld.
Wandelen , kanoën , reisthema's moeten worden bevordert in dit land vol belofte voor de toekomst.
Zambia-Map

Het nationaal park van Kafue

KafueHet grootste park in Afrika beschermt een verscheidenheid van habitat waar vele rivieren langs stromen. In het noordwesten, overstroomt de rivier Lufupa in de zomer, waardoor het een groot overstromingsgebied  creëert het creëren voor duizenden vogels. In de winter wordt het een klein stroompje, dat een biomassa van antilopen en ander wild aantrekt gevolgd door de roofdieren, vooral leeuwen en cheeta's.
In het Noordoosten, worden de grote rivieren Kafue en Lunga bezet door ooibossen. Antilopen en enkele zeldzame soorten vogels worden gezien in het park, vooral vanwege het Miombo hout en weiden. Het park van Kafue is echt geïsoleerd en niet verkend, biedt een uitstekend panorama met een grote verscheidenheid van dieren en vogels.

Het nationaal park van Zuid Luangwa

SouthLuangwaHet National Park van Zuid Luangwa ligt ten oosten van Zambia in de oostelijke provincie en biedt een zeer authentieke Afrikaanse ervaring. De wilde en schilderachtige omgeving draagt ​​bij aan de charme van dit park 9050km². De Luangwa Rivier die het park begrensd heeft uitstekende observatiepunten voor allerlei soorten dieren.
Het park omvat ongeveer 100 soorten zoogdieren en meer dan 400 soorten vogels, waaronder de visarend, die de vreugde van vogelaars zal maken.

Het nationaal park van Noord Luangwa

NorthLuangwaGeïsoleerd tussen de Muchinga heuvels en de Luangwa rivier is dit park een echte  favoriet voor wandel safari’s.
U zal hier meer kans hebben om de Cookson’s wildebeest te zien (Connochaetes taurinus cooksoni) endemische soort van de vallei. De elanden, buffels, puku, giraffen (de Thornicrofts of Giraffa camelopardalis thornicrotii) zijn veeltalig en trekken roofdieren aan zoals leeuwen en hyena’s. Een van de natuurlijke juwelen van de streek is de Mwaleshir Rivier die met haar helder water zelfs tijdens het droog seizoen stroomt.

Het nationaal park van Lower Zambezi

LowerZambeziWild Park, waar u de kans krijgt olifanten, buffels, hyena's, leeuwen, luipaarden, enz… te ontmoeten. Ongeveer 350 soorten vogels zijn opgenomen in de vallei. Gelegen langs de Zambezi en recht tegenover Mana Pools in Zimbabwe, het is een magische plek waar u 4x4 safari's kunt doen, kanoën, cruises bij zonsondergang ...

Het Bengwelu moeras

BangweuluWetlandsEen niet te missen gebied voor vogelliefhebbers    . De enige plaats in Zuidelijk Afrika waar je de kans krijgt om « Hamerkop (Balaeniceps rex)» te zien, een prehistorische vogel dat is bedreigd.

Het Liuwa park

LiuwaPlainsGelegen in het westelijke deel van het land, weinig bekend is het ​​park een bezoek waard. Bekend om zijn uitgestrekte savannes moet men de vlaktes bereiken om de rijke flora en fauna te ontdekken.

Livingstone

livingstone

Wie kent de Victoria Falls niet, zo gedoopt door Dr. Livingstone   ter eer van de Koningin. Voor de lokale stam Makalolos, betekent de naam Victoria niets. Deze waterval van 1.7 km lang en 95 meter hoog, natuurlijk wonder van de wereld, waarvan de damp in de hemel stijgt inspireerde hen met een meer toepasselijke naam: "Mosi-oa-Tunya" (de rook die dondert).

Mawimbi Bush Camp

2010 Canoes on Kafue RiverEen luxe tentenkamp in het Kafue Nationaal Park.
De belangrijkste aangeboden activiteit is het kanoën door een verbazingwekkende verscheidenheid aan habitats en adembenemende landschappen - soms snel en spannend en soms lui en ontspannen. Wildernis wandel safaris in het Kafue National Park worden elke ochtend en middag georganiseerd voor diegenen die niet willen kanoën en zijn een must voor alle liefhebbers van de Afrikaanse bush. Natuurlijk, is er een enorme verscheidenheid aan vogels die men kan verkennen evenals het vissen van veel verschillende soorten vissen met aas of vliegen.

KLik hier vpopr meer informatie over Mawimbi Bush Camp

Waarom voor ons kiezen bij Sikiliza

Afrika zullen we nooit kunnen vergeten of negeren…
Het met ons ontdekken, als lokale toer operator, is het ontdekken van de verschillende facetten met haar kleuren.
Met de seizoenen die een legendarisch leven ritmeren.

Wieg van de mensheid, continent met duizend en één gezichten, soms verdrietig, soms levenslustig, wij zijn allen zijn kinderen,… en sinds het begin maakt Sikiliza er deel van.
Deze droom waar we in de stappen van onze voorouders vooruitgaan, het gebruiken van stoffige pistes in dit fantastisch Afrika. Wij kunnen het, wij, Sikiliza, het me U waar maken, … voor U.

2. C'est pas sans émotion que je vous remercie du magnifique voyage de noce que vous nous avez organisé. Tout s'est déroulé comme sur du papier...