Een Zuid Afrikaanse bestemming dat niet goed gekend is. Inderdaad, weinig Europeanen kunnen het op een atlas lokaliseren en toch heeft u maar één toverwoord nodig om u daarbij te helpen : " Victoria Falls " op de Zambezi, door Livingstone kortelings ontdekt .
Zimbabwe ligt tussen de Limpopo ten zuiden en de Zambezi ten noorden.
Waarom deze bestemming kiezen ? Zimbabwe is een warm en gastvrij land.
Is dit je eerste bezoek in Afrika? Dan heeft dit land het voordeel u een breed gamma van interessante ontdekkingen aan te bieden: de volkeren (Shona en Ndebele), de geschiedenis (Great Zimbabwe), de geologie (Matopos) en de grotschilderingen (Matopos), de fauna en flora (nationale parken) , het gigantische (Victoria Falls), de sport ( wandelen, raften , bungee springen , ... ), een cruise op het Kariba meer. Ontbreekt er iets voor U? De sterren? Geen probleem, Kariba biedt ons meestal een ruime horizon, zuiver en helder. Denk er eens over na!
Zimbabwe-Map

Het nationaal park van Chizarira

ChizariraChizarira, 192000 hectare is één van de minst bezochte en minst bekende parken van Zimbabwe. U hoeft niet naar deze geweldige plek om er de katten te jagen. Ze zijn nochtans aanwezig, maar misschien een beetje verlegen. Je komt hier de diepe brousse met prachtige landschappen verkennen. Chizarira in Batonga taal betekent "obstakel". De torenhoge kliffen die hij vormt, geeft zicht op de Zambezi vallei. Zeshonderd meter lager, verschijnt de muur als een majestueuze kathedraal gesneden door diepe ravijnen. De beste manier om dit park te ontdekken is nog steeds te voet.

De Eastern Highlands plateaus

easternhighlandsHet National Park van Nyanga is één van de favoriete plekken voor de mensen van Harare. Ze komen hier genieten van forel vissen, bergbeklimmen, paardrijden of kanoën. Tussen 2000 en 2593 meter hoogte (Mount Nyangani, hoogste piek van Zimbabwe), is Nyanga uitgebreid met zijn bossen en rotsachtige bergen over meer dan 47.000 hectare. Natuurlijke en historische bezienswaardigheden in overvloed, waardoor een doel achter elke wandeling zit.

Het Nationaal Park van Gonaredzou

gonarezhouHet Nationaal park van Gonarezhou is bekend voor zijn prachtige landschappen met zijn uitzichtpunten op de eindeloze ‘vleis’ en voor zijn befaamde Chilojo kliffen.
De dieren zijn goed aanwezig, maar door een jagers verleden hebben ze de angst van de mens behouden en blijven dus discreet.

Het Nationaal Park van Hwange

hwangeDit park is gelegen aan de grens van de Kalahari. Het gebied was oorspronkelijk bewoond door de San Bosjesmannen, de enige mensen die in deze regio kunnen overleven. Andere Bantoe groepen beschouwen dit gebied als vijandig en te droog om er permanent te wonen. Het was pas in de 19e eeuw dat de Ndebele, oorspronkelijk van de Ngumi stam, antilopen op deze gronden jaagt. Met de komst van de blanke man, werd de jacht overtollig uitgevoerd in de regio. Het park werd opgericht in 1929 en 14.650 km² werden verklaard beschermd gebied. Na het maken van 60 kunstmatige water punten, werd Hwange één van de regio's met de hoogste dieren concentratie van Centraal-Afrika

Het Kariba meer

karibaEén van de grootste kunstmatige meren ter wereld, Kariba omvat 5000km², 280km lang. Er ontwikkelde zich een intense activiteit: de handel door de industriële visserij, maar ook het toerisme, met de oprichting van het park Matusadona.
 De stad Kariba verscheen in 1954 voor de werknemers die de toekomstige dam bouwden. De wanhopige  Batonka bevolking, die de vallei bezette en voor de vloed moest worden verplaatst, riep de hulp op van de "Nyaminyami", de rivier’s God met een vis kop en de staart van een slang. Tijdens de bouw gebeurden er verschillende onverklaarbare incidenten, maar de dam werd uiteindelijk in 1959 voltooid.
De Batonka beweren dat vandaag de "Nyaminyami" nog steeds rond het dam zwerft.

Het Nationaal Park van Mana Pools

ManaPoolsMana Pools is gelegen op de zuidelijke oever van de middelste Zambezi (noord is Zambia) en dit is waarschijnlijk het meest verwarrende natuur reservaat van Zuid-Afrika, als je hem meer dan één maal bekijkt. Mana Pools beslaat 2870 km² tussen de Zambezi en de kliffen in het zuiden en tussen de jacht gebieden vertrekkende vanuit Kariba in het westen en Kanyemba op de grens van Mozambique in het oosten. Deze plaats wordt ook wel "de mond van de zon" genoemd. De hitte is soms meedogenloos. Het land is vaak dorstig, de lucht wordt voortdurend onderbroken, vol wanhoop, zoals de mist over de vallei.

Het Nationaal Park van Matopos

MatoposDe Shonas beschouwen de Matopos als hun religieuze hoofdstad. Het is dus niet ongelooflijk dat deze regio een indruk geeft van mysterie en bijgeloof.
Gedurende verschillende eeuwen hebben de bushmannen in deze regio gewoond, het bewijs van hun aanwezigheid ligt in de honderden schilderwerken die men terugvind in de grotten van deze regio.
Ingeschreven sinds 2003 als wereld patrimonium van de Unesco, biedt het Matopos massief in haar hart een ongelooflijk natuurlijk park met dezelfde naam. Het landschap ten zuiden van Bulawayo is prachtig, met haar op elkaar gestapelde enorme graniet blokken. De 424 km² beboste valleien en meren dat het park heeft zijn de thuisbasis van verschillende soorten dieren en zeker bekend voor hun grote populatie witte neushoorns dat u te voet kan volgen.

Het Nationaal Park van Matusadona

matusadonaAan de top van de Zambezi heuvels, kunt u de grote vlakten van de Matusadona zien, favoriete plek van de leeuwen. Ze zijn ingesloten tussen twee grote rivieren, de Sanyati en de Ume. De andere twee grenzen van het park is het meer zelf en de Zambezi heuvels. Een dichte dieren bevolking bewoont de grasvlakten, het gras is er bijna het hele jaar door groen. Leuke plek om te kamperen, de brullende leeuwen zullen u waarschijnlijk storen, de nachten met volle maan ...

Victoria Falls

victoriafallsWie kent de Victoria Falls niet, zo gedoopt door Dr. Livingstone   ter eer van de Koningin. Voor de lokale stam Makalolos, betekent de naam Victoria niets. Deze waterval van 1.7 km lang en 95 meter hoog, natuurlijk wonder van de wereld, waarvan de damp in de hemel stijgt inspireerde hen met een meer toepasselijke naam: "Mosi-oa-Tunya" (de rook die dondert).

Great Zimbabwe

Great Zimbabwe

Barbosa schreef in 1517 over de kust van Mozambique : "Over dit land, naar het binnenland toe, ligt het grote koninkrijk van Bénamétappas, dat tot de Afrikanen behoort, naakt tot aan de taille." Toch hebben deze mensen, voorouders van de Shona, van een klein dorpje een imperium gemaakt. Een georganiseerde stad, vol grondstoffen die is geboren in de 11de eeuw en stierf eind 18de eeuw. De naam Zimbabwe zou twee Shona oorsprongen kunnen krijgen: Grote stenen huizen of geschatte huizen. De prachtige omgeving en de historische muren zijn zeker de meest prominente plaats in Zuid-Afrika.

Waarom voor ons kiezen bij Sikiliza

Afrika zullen we nooit kunnen vergeten of negeren…
Het met ons ontdekken, als lokale toer operator, is het ontdekken van de verschillende facetten met haar kleuren.
Met de seizoenen die een legendarisch leven ritmeren.

Wieg van de mensheid, continent met duizend en één gezichten, soms verdrietig, soms levenslustig, wij zijn allen zijn kinderen,… en sinds het begin maakt Sikiliza er deel van.
Deze droom waar we in de stappen van onze voorouders vooruitgaan, het gebruiken van stoffige pistes in dit fantastisch Afrika. Wij kunnen het, wij, Sikiliza, het me U waar maken, … voor U.

Encore merci pour la qualité de votre préparation. Tout était parfait. Nous avons en plus de la faune Africaine, passé d’excellentes vacances,...